مطالعهای جدید نشان میدهد افرادی که به آنفلوانزا مبتلا میشوند، تا یک هفته پس از تشخیص این ویروس، بیشتر در معرض خطر حمله قلبیاند.
به گزارش پیآی مدیا، کارشناسان گفتند که این خطر در هفت روز اول پس از مثبت شدن جواب آزمایش ابتلا به ویروس در یک فرد، در مقایسه با یک سال قبل یا بعد از آن، میتواند شش برابر بیشتر باشد. به گفته این کارشناسان، این نتایج بر اهمیت برنامه واکسیناسیون آنفلوانزا و همچنین آگاه کردن پزشکان معالج بیماران مبتلا به آنفلوانزا از علائم حمله قلبی تاکید دارد.
گروهی از پژوهشگران هلندی نتایج آزمایشهای ۱۶ آزمایشگاه در سراسر هلند را تجزیه و تحلیل کردند و آنها را با سوابق مرگ و بستری شدن در بیمارستان مقایسه کردند. آزمایشگاهها بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۹، حدود ۲۶ هزار و ۲۲۱ مورد ابتلا به آنفلوانزا را تایید کردهاند. در میان این گروه، ۴۰۱ بیمار یک سال قبل یا بعد از آنفلوانزا دچار حمله قلبی شدند؛ بعضی از آنها بیش از یک حمله قلبی داشتند و محققان در مجموع، ۴۱۹ حمله قلبی را ثبت کردند.
از ۴۱۹ حمله قلبی، ۲۵ مورد در هفت روز اول پس از تشخیص آنفلوانزا، ۲۱۷ مورد در سال قبل از تشخیص و ۱۷۷ مورد در سال پس از تشخیص آنفلوانزاــ بدون احتساب هفت روز اولــ بود.
بر اساس این مطالعه که ماه آوریل به کنگره اروپایی میکروبیولوژی بالینی و بیماریهای عفونی در کپنهاگ ارائه شد، بیش از یک سوم (۳۵ درصد) از بیمارانی که دچار حمله قلبی شدند (۱۳۹ نفر) به هر دلیلی طی یک سال پس از تشخیص آنفلوانزا، جان خود را از دست دادند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پژوهشگران محاسبه کردند که احتمال حمله قلبی در افراد هفت روز پس از تشخیص آنفلوانزا ۶.۱۶ برابر بیشتر از سال قبل یا بعد از آن بود. اما زمانی که آنها دادهها را از سوابق مرگومیر حذف کردند، افزایش خطر حمله قلبی در هفته اول ۲.۴۲ برابر بیشتر از سال قبل یا بعد از آنفلوانزا بود.
کارشناسان چنین نظر میدهند که ترکیب واکنش بدن به ویروس آنفلوانزا و توانایی ویروس در ایجاد «چسبندگی» بیشتر خون میتواند باعث این ارتباط باشد.
دکتر آنه مارین دو بوئر، نویسنده اصلی این مطالعه از مرکز پزشکی دانشگاه اوترخت در هلند، گفت: «با توجه به پیامدهای احتمالی سلامت عمومی ارتباط بین بیماری ویروسی آنفلوانزا و حملات حاد قلبی، نشان دادن استحکام نتایج در یک جمعیت موردبررسی متفاوت اهمیت زیادی دارد.»
«نتایج ما راهبردهای پیشگیری از بیماری آنفلوانزا از جمله واکسیناسیون را تایید میکند. آنها همچنین بر افزایش توجه پزشکان و بیماران مبتلا به آنفلوانزای بستری در بیمارستان به علائم حمله قلبی تاکید میکنند.»
«اگرچه از نتایج ما مشخص نیست آیا مبتلایان به آنفلوانزای خفیف نیز در معرض خطرند یا نه، عقل حکم میکند که آنها هم از این ارتباط آگاه باشند.»
دکتر سونیا بابو نارایان، دستیار مدیر پزشکی در بنیاد قلب بریتانیا، در مورد این مطالعه گفت: «این دادههای اولیه اخیر از هلند با آنچه میدانیم همخوانی دارد؛ یعنی حملات قلبی میتوانند بیشتر در طول بیماری یا در مدت کوتاهی پس از یک دوره آنفلوانزا اتفاق بیفتند. این امر بر نیاز به افزایش آگاهی عمومی در مورد علائم حمله قلبی تاکید دارد و در وهله اول، اهمیت پیشگیری از آنفلوانزا بهویژه در میان افراد مسن را برجسته میکند.»